Изпълнени

Проект КРАСИВА БЪЛГАРИЯ 2016

31.10.2016г.

Народният представител Красен Кръстев и общинският ръководител на ПП ГЕРБ Малина Николова присъстваха на откриването на обновените болнични отделенията по „Образна диагностика“ и „Неврология“ в Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Бяла Слатина. Извършените вътрешни преустройства и основен ремонт на част от болничното заведение са реализирани по Проект „Красива България“, Мярка: М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“. На официалното откриване присъстваха също кметът на общината Иво Цветков, общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет – Бяла Слатина, управителят на МБАЛ – Бяла Слатина Николай Димов и служителите в болничното заведение.
„Когато властите работят в интерес на хората, резултатите са видими, а синхронът между тях дава най-добрия продукт, на който всички сме свидетели днес. Много се гордея, че съвместните усилия на Община Бяла Слатина, на Общински съвет – Бяла Слатина, на народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, които винаги застават зад всяка инициатива на общината, на управителя на МБАЛ –Бяла Слатина Николай Димов доведоха до реализацията на този проект. Четвъртият проект е доказателство , че всяка една стъпка в управлението на общината е добре стратегически планирана“, заяви Малина Николова. Тя пожела политическо дълголетие на кмета на общината Иво Цветков и отлична реализация на всички проекти. „Да Ви е честита придобивката! Желая Ви професионални успехи, доволни пациенти и водещо здравеопазване на територията на Община Бяла Слатина, където през 2017 година по Оперативна програма „Региони в растеж“ предстои обновяване и на Филиала за спешната помощ в града“.
Народният представител Красен Кръстев поздрави присъстващите за значимата придобивка за жителите на Бяла Слатина и региона:
„През последните години всички ние работим за обновяването на инфраструктурата в Бяла Слатина. Хората го оценяват и виждат резултатите, защото изпълняваме обещанията си. Промяната е факт и в болницата в Бяла Слатина. Щастлив съм, че това което виждам е нещо ново и лечебното заведение отговаря на всички европейски норми и стандарти”, каза Красен Кръстев.
Общият размер на ремонтните дейности по проекта възлиза на 189 448 лв.,като 92 830 лв. от осигурените средства са предоставени от Министерството на труда и социалната политика, а съфинансирането от страна на Община Бяла Слатина е в размер на 96 618 лв.

10.03.2016г.

Подписано е Споразумение за финансова помощ по проект „Красива България“, между Министерството на труда и социалнат политика и Община Бяла Слатина за изпълнение на проект „Вътрешно преустройство на съществуваща, самостоятелна сграда – част от МБАЛ Бяла Слатина “