Изпълнени

Трояновски парк в Търнава спечели проект за 10 хил. лв. по ПУДООС

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, одобри проект на стойност 10 000 лева на кметство Търнава за облагородяване на Трояновски парк, по-известен като „Парка с мечката“.

Инициативата на кметството да участват по проект в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ 2020 е на кмета на с. Търнава, г-жа Габриела Раловска. Средствата по проекта ще бъдат за облагородяване на парка с нова зелена растителност, нови детски съоръжения и фитнес на открито.

От план-сметката на проекта става ясно, че в зелените площи ще има три нови маси с пейки. Едната от тях ще бъде специализирана за игра на шах. Пет нови кошчета за боклук ще пазят чистотата в парка.

В новата детска площадка за малките, ще се откроява комбинирано съоръжение. За юношите в Търнава е предвиден комбиниран фитнес уред /тренажор за крака, успоредка и тренажор за ръце, рамене и гръб/.

Очаква се до края на месец Май да бъде подписан договора за финансиране с кметството, след което да започнат и същинските дейности по проекта. Реновирането на Трояновски парк ще се извърши изцяло от доброволци от селото, начело с Габи Раловска.