Парк Слончето

17.08.2018 г.

Some Alt TextПродължават ремонтните дейности по облагородяването на парк „Слончето“ – зоната за игри и отдих в близост до сградата на Културния дом. Този детски кът се превръща в приказен рай за малки и големи.

Освен че се запазват и ремонтират старите съоръжения, ще бъдат инсталирани и нови уреди за игри и забавления – детски люлки за деца до и над 3 годишна възраст, съоръжения за катерене, комбинирани детски съоръжения. Децата в нашия град дори ще се сдобият и с индианска шатра.

Помислено е дори и за здравето и безопасността на децата по време на игра, като се полагат ударопоглъщащи каучукови настилки, които омекотяват евентуални падания на децата и предотвартяват наранявания.

Очаква се до края на този месец ремонтните дейности да бъдат завършени и да се проведе церемония по откриване на обновения обект.

*******************************

18.07.2018 г.

Some Alt TextНа 16.07.2018 г. стартира реализацията на СМР дейностите по обновяване и облагородяване на зоната за игри и отдих в близост до сградата на НЧ „Развитие – 1892“, познат повече като парк  „Слончето“. В началото на 2018 г.,  Община Бяла Слатина кандидатства в конкурс „Обичам природата – и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ за 2018г. за осигуряване на част от необходимите средства. Договора за финансиране с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), на обща стойност

9 995,00 лв., е подписан на 15.06.2018г.

По проекта е осигурен ресурс за закупуване и доставка на детските съоръжения за игри и забава, кошчета за отпадъци, тревна смеска и храсти. От собствен

Основната цел е чрез проектното и допълнителното финансиране, осигурено от общината, парка „Слончето“ и зоната в близост до Културния дом в гр. Бяла Слатина да се превърнат отново в предпочитано място за отдих, забавления и игри. С превръщането на парка в привлекателно място за развлечения на малки и големи, община Бяла Слатина не само ще осигури по-добра жизнена и екологична среда, но ще създаде естетична среда и атмосфера за социална ангажираност сред подрастващите, техните родители, жителите и гостите на града.принос, със средства от общинския бюджет са осигурени допълнителни средства за подмяна на настилки, полагане на ударопоглъщаща настилка, ново осветление, подмяна на бордюри, възстановява на липсващи мраморни плочи и измиване с пясъкоструй и др.

*******************************

03.05.2018 г.

Some Alt TextЗа поредна година Община Бяла Слатина кандидатства в конкурс „Обичам природата – и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ за 2018 г. с проект „Парк Слончето“.

Съвсем скоро се очаква да бъде подписан Договора за финансиране с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на обща стойност 9 995,00 лв., с който ще стартират дейностите по озеленяване на площи, изграждане на детска площадка и зона за отдих в централния градски парк в Бяла Слатина.

Основната цел на проекта е свързана с подобряване на жизнената и екологична среда чрез превръщането на парка в град Бяла Слатина в привлекателно място за развлечения на малки и големи.

В хода на изпълнение на дейностите Община Бяла Слатина ще се погрижи за извозването на отпадъците и закупуването на необходимите материали.

Инж. Иво Цветков и неговия екип разчитат на активното гражданско участие в реализирането на проектните дейности с цел утвърждаване на модел за взаимодействие между гражданите и местната власт, повишаване екологичната култура сред населението и стимулиране на по-голяма посещаемост на централния градски парк.